11. červenec

Zvýšení komfortu na nabíjecích stanicích

Tipy a triky

Nepříliš pohodlné placení za nabíjení elektromobilů, bylo jedním z důvodů, proč přechod na elektromobilitu nebyl v Česku rychlejší. Ale tento důvod již odpadá.
Dle nařízení Evropské komise musí být od dubna tohoto roku všechny nově instalované dobíjecí stanice pro elektromobily vybaveny platebním terminálem. Což znamená značné zvýšení komfortu pro jejich majitele.

Nabíjecí stanice EVSELECT

Díky zavedení platby kartou na nabíjecích stanicích tak uživatelé elektromobilů nemusí instalovat různé aplikace automobilek, platit přes internetové platební brány či skenovat QR kódy. Stačí přijet, zaplatit a načerpat energii, stejně tak, jak je tomu při tankování paliva na tradičních čerpacích stanicích. Navíc se toto nové nařízení, které je součástí balíčku Fit for 55 kladoucího si za cíl do roku 2050 nastolit v Evropě takzvanou uhlíkovou neutralitu, vztahuje i na stávající nabíjecí stojany. Není se tedy čemu divit, že provozovatelé nabíjecích stanic se snaží, co nejrychlejším způsobem, platební technologii do svých nabíjecích stanic implementovat.
A to je náš obor! Jsme specialisté na bezobslužné platební terminály, a tak jsme rádi, že také můžeme přispět k rozvoji elektromobility v Čechách. V současné době spolupracujeme s pěti velkými dodavateli nabíjecích stanic, se kterými integrujeme naši platební technologii.

Nabíjecí stanice EVSELECT

Jedním z našich obchodních partnerů je společnost EVSELECT s.r.o., se kterým jsme společně koncem roku dokončili implementaci platební technologie do jejich nabíjecích stanic a uvedli do provozu první nabíjecí stanici s možností přímé platby kartou.
Na parkovišti Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně naleznete novou AC nabíjecí stanici se dvěmi stojany EVSELAC o dvou konektorech 22kW s možnosti platby přes portál EVMAPA či na místě platební kartou na bezkontaktním platebním terminálu Ingenico iUC 180. Naši platební technologii jsme integrovali přímo do řídícího systému napojeného na webový portál EVMAPA, kde lze nalézt stovky nabíjecích stanic po celé České republice. Zde si také může uživatel elektromobilu vyzvednout doklad za své dobití.

Nabíjecí stanice EVSELECT

Nezůstalo ovšem jen u této brněnské realizace. V tomto roce jsme s firmou EVSELECT uvedli do provozu další dvě nabíjecí stanice z možnosti platby kartou v Kunovicích a Moravské Třebové. Nyní pracujeme na dalších implementacích platební technologie s dalšími obchodními partnery v Čechách i na Slovensku. 
Pokud i vy máte zájem o propojení nabíjecích stanic s platebním terminálem, kontaktujte nás